Anasayfa / Bilgi / Ekonomi / Bankaya Borcum Var Hangi Banka Kredi Verir?
Banka ve Kredi

Bankaya Borcum Var Hangi Banka Kredi Verir?

Contents

Bankaya Borcum Var Hangi Banka Kredi Verir?

Günümüzde ekonomik anlamda sıkıntılar çeken ve ev, iş vb. Masraflarını ödemek isteyen insanların akıllarına ilk olarak bankalardan kredi seçeneği gelmektedir.  Bireylerin çeşitli bankalar vasıtası ile ihtiyaçları olan bu miktarların verilmesinde her konuda olduğu gibi belirli şartlar ortaya atılmaktadır. Bu şartların başlıcaları olarak bireylerin gelir belgesi, kredi notları ve banka sicilleri gelmektedir. Bankaların gerekli gördüğü bu şartlarda sıkıntı yaşanması durumunda istenilen kredileri alma ihtimali de oldukça düşmektedir.

Çeşitli sebeplerden dolayı işsiz kalınan veya ödemelerinde sorun yaşayan kişilerin hepsi ortak kaderi paylaşmak zorunda kalmaktadırlar. Bu ortak sorun çektikleri kredinin borcunu ödeyememektir.  Borçlarını ödeyememiş fakat acil nakde ihtiyacı olan insanların akıllarına ilk soru olarak kredi borcum var başka bir bankadan kredi alabilir miyim sorusu gelmektedir. Bu sorunun cevabı için öncelikle ilk başta belirtilen şartlar konusunda bilgi sahibi olmakta fayda vardır.

Banka ve Kredi

Kredi Notu, Banka Sicili ve Gelir Belgesi Şartları Ne İşe Yarar?

Kişilerin çekecekleri kredilerde bu üç şartın belirleyici rol oynaması kesin suretle kaçınılmazdır. Kredi borcunun ödenmediği durumlara ve gelirin durduğu yada azaldığı konularda kişilerin banka kredi notları düşüş yaşamaktadır. Bu düşüş sebebinin devamında borç ödeme durumunda değişme gözlemlenmezse kişilerin banka sicillerinde kara listeye alınmaya kadar gidebilen bir süreç başlamaktadır.

Kara listeye alınan kişilerle bankalar kesinlik herhangi bir kredi verme durumuna girmezler. Kredi notundaki ve gelirdeki düşüşte bankaların bireylere olan güveneni azalttığı için verilecek kredi miktarlarında düşüşler gözlemlenebilir. Bu yüzden çekilen kredinin borcunun düzenli ödenmesi ve dikkatle takip edilmesi gereklidir.

Bankalar müşterinin memnuniyeti ve devamlılığını sağlayabilmek için kredi borcu ödenmediği durumlarda dahi alternatif seçenekler üretmişlerdir. Kredi borcu olup yeni bir krediye ihtiyaç duyan kişilere bankaların hemen hemen hepsi ortak bir çözüm fırsatı sunmaktadırlar. Bu fırsat kişinin ipotek edebileceği herhangi bir varlığının olması şartına katı bir şekilde bağlı sunulmaktadır.

Bankalar borçlu olduğu halde yeni kredi çekmek isteyen ve ipotek edecek mal varlığı gösterebilen herkese istedikleri krediyi verebilir ve mağduriyetin çözülmesini sağlayabilirler. Yapılması gereken tek şey ipotek edilebilecek varlığın kişiye ait olduğunu belirlemek ve gerekli işlemleri yaptırarak kredilerini almaları olacaktır.

Krediyi Erken Kapatma Cezası Ne Kadar?

Birçok banka tarafından sunulan hizmetlerin yapılması ile uluslararası ekonomi ve finansal veriler meydana gelir. Bu kapsamda yapılan değerlendirmelerde finansal işlemlerin temelinde bankalar yer alır. Bankalar sunmuş oldukları hizmetler ile birlikte faaliyetlerine devam ederler. Bankacılık alanında faaliyet içerisinde olan firmalar sunmuş oldukları bu hizmetler aracılığı ile elde ettikleri gelir ile ayakta kalırlar.

[reklam1]

Bankaların Faaliyet Alanları

Tüm dünyada ve özellikle ülkemizde de bankalar geniş bir alanda iş ve işlemlerini sürdürüyor. Maaş ödemeleri, fatura tahsilatları, vadeli ve vadesiz hesapların işletilmesi, kredi kartı işlemleri, para transfer işlemleri ve kredi talepleri konusunda birçok işlem bankalar tarafından yapılıyor. Yakın bir zamanda düşen faiz oranları ile birlikte kredi taleplerinde büyük bir artış meydana gelmiştir. Fakat kredi alan banka müşterilerinin bilmesi gereken altın kurallar vardır.

Kredilerde Dikkat Edilecek Hususlar

Tüketici, taşıt ve konut kredisi olarak bilinen ve bu üç ana başlık altında verilen kredi çeşitleri birçok müşteri tarafından talep ediliyor. Özellikle düşen faiz oranları ve uzun vade seçenekleri ile birlikte konut kredilerinde patlama meydana gelmiştir. Banka kuruluşları verilen kredilerin belirli bir dönemden önce ödenmesi durumunda sözleşme gereği erken ödeme cezası adı altında bir cezayı krediyi kullanan müşterisine keser.

Kredi Ceza Oranının Belirlenmesi

Birçok banka tarafından uygulanan bu ceza oranı mevcut kredi miktarının %3 üne kadar çıkabiliyor. Bu oranın belirlenmesi ile birlikte erken ödemelerde bankanın herhangi bir zarar etmesinin önüne geçilmiş oluyor. Konut kredilerinde uzun vade süresinden dolayı insanlar 120 aylık bir vade uzunluğunda ilk 36 aylık sürenin öncesinde kredinin kapatılması durumunda söz konusu erken kapatma cezasına tabii olur. Bu tutar çekilen kredi üzerinden hesaplanarak banka müşterisi aracılığı ile ödeme yoluna tabii tutulur ve tahsil edilir.

Hakkında velikz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir